PIETRO SIMONE

Pietro Simone – bassbaryton
Pietro Simone kommer fra Italia, og begynte sin karriere i 1993 som profesjonell operasanger. Han er utdannet ved Musikkhøyskolen Conservatorio di Musica “Niccolò Piccinni” i Bari og Musikkhøyskolen Conservatorio di Musica “Luigi Cherubini” i Firenze.
Han har master i Opera (som operasanger og sangpedagog) og master i Kammermusikk. I tillegg er Pietro utdannet som italiensklærer og da med spesiell kompetanse i forhold til operasangere. I mer enn ti sesonger har han sunget som solist og ved flere av Italias fremste operakor også, inkludert Teatro alla Scala (Milano), Teatro del Maggio Musicale Fiorentino
(Firenze), Accademia di Santa Cecilia og Teatro dell’Opera i Roma, og Teatro Petruzzelli (Bari). Han er fast ansatt i operakoret siden august 2013 og har ved flere anledninger hatt oppdrag som solist ved DNO&B i denne tiden (bla: Escamillo i Carmen, Sparafucile i Rigoletto og Sagrestano i Tosca). Han jobber også som italiensk språk coach med solister ved Operaen. Han har deltatt i internasjonale og nasjonale sangkonkurranser, og han vant førstepremie ved IV International Competition “Ravello Città della Musica” og prisen som den mest fremragende basstemmen ved “Giulio Neri”.